Στοιχεία Επικοινωνίας

  • 8ης Δεκεμβρίου 10, Ηγουμενίτσα
  • +30 6983719069
  • angier312@yahoo.gr
  • Skype: angelina.tzovara30

Βιογραφικό

Awesome Image
Awesome Image

Ονομάζομαι Αγγελική Τζοβάρα, έχω γεννηθεί το 1982 και είμαι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τη Νομαρχία Θεσπρωτίας. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ έχω ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Εγκληματολογία του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου. Στη συνέχεια έλαβα την ειδίκευσή μου ως ψυχοθεραπεύτρια στην Γνωσιακή-συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία κάνοντας μετεκπαίδευση στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής στην Αθήνα. Μιλώ αγγλικά -proficiency/Cambridge Univeristy, ιταλικά -CELI 3/ Universita di Perugia, ισπανικά – Intermedio/Instituto Cervantes και γαλλικά -Κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας Β2. Παράλληλα έχω εργαστεί ως ψυχολόγος στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων στην Πεντέλη και στον Ξενώνα Εν Οίκω του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Φιλιατών που φιλοξενεί ασθενείς με ψυχικές διαταραχές με στόχο την κοινωνική τους επανένταξη.
Επίσης έχω προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες μου σε ιδιωτικές δομές επανένταξης ψυχικά ασθενών. Από το 2013 βρίσκομαι σε σύμβαση με το Ινστιτούτο Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας ως εκπαιδεύτρια ομάδων στα πλαίσια του θεσμού των Σχολών Γονέων του νομού Θεσπρωτίας. Επίσης έχω διδάξει το μάθημα της Εγκληματολογίας σε ΙΕΚ. Τα τελευταία χρόνια διατηρώ ιδιωτικό γραφείο στην Ηγουμενίτσα και δέχομαι συστηματική εποπτεία για τη δουλειά μου από πιστοποιημένους επόπτες διδάσκοντες στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Southampton. Η μέθοδος που ακολουθώ είναι η γνωσιακή-συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία η οποία σύμφωνα με τεκμηριωμένες επιστημονικές έρευνες αποτελεί θεραπεία εκλογής για την αντιμετώπιση διαταραχών άγχους, φοβιών, κρίσεων πανικού, κατάθλιψης, εξαρτήσεων, διαταραχές διατροφής ενώ ενδείκνυται για θεραπεία ζεύγους και ψυχοσωματικών προβλημάτων. Η αποτελεσματικότητά της έχει αποδειχτεί έναντι άλλων μορφών ψυχοθεραπείας στα πιο κοινά ψυχολογικά προβλήματα όπως άγχος και κατάθλιψη που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος. Η εκπαίδευσή μου συνεχίστηκε στην θεραπεία Σχημάτων στην Ελληνική Εταιρία Θεραπείας Σχημάτων. Η θεραπεία Σχημάτων ενσωματώνει στοιχεία από τη θεωρία Δεσμού και τη θεωρία των αντικειμενοτρόπων σχέσεων, κατανοεί σε βάθος τις δυσκολίες του ασθενούς αλλά και την ανάπτυξη των μηχανισμών συντήρησης και γενίκευσης των προβλημάτων του στα διάφορα επίπεδα της ζωής του με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια βαθιά θεραπευτική σχέση που ευνοεί την ψυχοθεραπευτική παρέμβαση.
Το 2018 ολοκλήρωσα την εκπαίδευση μου στην θεραπεία ζεύγους. Η μέθοδος στην οποία έλαβα την εκπαίδευση μου ως θεραπεύτρια ζεύγους επιπέδου Α (externship and advanced core skills) είναι η συναισθηματικά εστιασμένη θεραπεία (emotional focused therapy) με εκπαιδεύτρια την κα Κυριακή Πολυχρόνη, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ICEEFT στο EFT Greek network στην Αθήνα. Το 2021 ξεκίνησα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές μου στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) στην Εφαρμοσμένη Αναπτυξιακή Ψυχολογία.

Awesome Image

Ψυχολόγος / Ψυχοθεραπεύτρια, ΜΑ Εγκλήματολογίας

Διακρίσεις

Certificate

of attendance-Dialectical Behaviour Therapy,
Antoty P. DuBose

Certificate

of completion-Enhanced Cbt for eating disorders,
Zafra Cooper

Θεραπεία Σχημάτων

για την Οριακή Διαταραχή Προσωπικότητας, Ιωάννης Μαλογιάννης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρόποι επικοινωνίας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου με πολλαπλούς τρόπους της σελίδας

Online εξυπηρέτηση

Δίνεται η δυνατότητα για online συνενδρίες.